Thursday, June 21, 2007

JCI BBP 2007 konkurssi tulemused teada!

Seekord esitati äriplaane väga erinevatest valdkondadest, alustades öko valdkonnast ja meelelahutusest ning lõpetatades portaalide ja keeruliste IT-lahendustega.

Žürii valis välja kolm parimat esitatud äriplaani. Kirjutan siia kolme võitja nimed paremus järjestuses:

1. Anto Liivat
2. Ann Rosenthal
3. Peep Küngas

PALJU ÕNNE!

Lohutusauhinna (nädal aega tasuta Inshcape Motorsi autoga suvel ringisõita) loosime välja hiljem.

Püüdsime suurest suvest kinni ka võitja Anto ning rääkisime veidi juttu...

* Miks otsustasid esitada oma plaani konkursile?

Mälumänguportaali loomise mõtet tutvustasid mulle JCI liikmed Olev Rei ja Eva Truuverk ning küsisid, kas sooviksin ideega kaasa tulla. Äriplaani ei koostanud ma konkreetselt JCI konkursi tarbeks, see oli juba varem valmis, kuid JCI konkurss juhtus toimuma just sobival ajal, mistõttu mõtlesin, et miks ka mitte proovida. Samuti pidasin konkurssi heaks võimaluseks saada ettevõtlusega seotud inimestelt väärtuslikku tagasisidet ning nö testida ekspertide turmtules äriidee vettpidavust.

* Kas sa kirjeldaks ühe lausega oma esitatud äri mõtet?

Mälumäng on end televisioonis tõestanud kui üks maailma populaarsemaid meelelahutuse vorme, kuid internet neelab iga päevaga üha enam traditsiooniliste kommunikatsioonimeediumite kliente, nüüd on järjekord mälumängu käes.

* Mida sa sooviksid, et äriplaani konkurssi korraldamisel oleks teisiti?

Usun, et osalejatel oleks kindlasti kasu võimalusest äriplaani enne lõplikku esitamist züriile presenteerida, et saada esmast tagasisidet plaani lõplikuks vormistamiseks.

* Kaua oled olnud JCI liige või kui sa ei ole, kas nüüd plaanis astuda?

Ei ole JCI liige, kuid iga päevaga muutub liikmeks astumise mõte mulle sümpaatsemaks. Just inimesed kujundavad organisatsiooni näo ja minu senised kokkupuuted JCI liikmetega on olnud eranditult positiivsed.

* Miks oled valinud ettevõtja tee? On see raske? Mida soovitad teistele?

Olen enamiku oma tööelust tegutsenud ettevõtjana, nii ka täna. Ettevõtlusalast tegevust täiendab akadeemiline töö. Hindan inimestes iseseisvust, vastutusvõimet ja edasipüüdlikkust - ettevõtlus on elustiil - see ei sobi, ega peagi kõigile sobima, kuid minule ei sobi kaheksast viieni
töötamine. Kui Jaanus küsib pisut enne kaheksat õhtul viis asjalikku küsimust, millele palub hiljemalt hommikuks vastuseid, siis need vastused ta ka saab - isegi, kui selleks tuleb mereäärsest saunast välja ronida ja kahekümne kilomeetri kaugusele sõbra juurde internetiühendust nuiama sõita.
Tulemused loevad - second place is not an option.

No comments: