Monday, February 19, 2007

Kaks raamatu soovitust

Neile, kes on juba oma äriideed veeretanud peas ega suuda otsustada, et kas ikka tasub teha ja kui sis kuidas teha. Nende ma soovitaksin lugeda, sellist huvitavat raamatut nagu "Hardball". See raamat annab hea ülevaade sellest, et kuidas teha äri "munadega" ja kuidas ilma. Nagu ütleb ka raamatu moto "Are you playing to play or playing to win".

Raamat illustreerib ja annab kuhjaga näiteid, et miks mõned ärid on edukad aga teised jäävadki virelema, ning kuidas ühed on valmis 200% andma edu nimel, teised aga nokivad niisama. Seda raamatut Eestist kahjuks osta ei saa. Mina tellisin selle Amazonist. Kui kellelgi seda aga jube kiirelt vaja, siis võin mõneks päevaks laenata.

Teine soovitus. Kui keegi on veidi jännis oma äriplaani konkurentsieeliste defineerimises või otsimisel, siis "Sinise Ookeani" strateegia peaks andma selgust (või siis ka kõike hoopis segamini ajama:)). Hetkel saab seda raamatut ka eesti raamatupoodidest osta ning inglise keelne versioon tuleb Amazonist ka mõne nädalaga kohale.

No comments: