Tuesday, March 27, 2007

Kust saada investorit?

Peaaegu igal alustaval firmal tekib korra mõte, et kust leida investorit, kes investeeriks ideesse raha. Lihtsam viis on vajaminev raha küsida sugulastelt, pereliikmetelt või tuttavatelt, kuid alati ei pruugi olla neil anda või ei saa nad ideest aru. Lisaks on teada ka kõnekäänd, et parim viis sõbrast lahti saada on talle raha laenata (või uude "geniaalsesse äriideesse" investeerida).


Eestis pole täna sellist kohta, kus alustavad firmad ja stardi-investorid saaksid kokku või kus ideed leiaksid rahastamise. Selle töö teevad ära investeerimispangad, aga erainvestoriteni see info täna ei jõua, kui sa just ei tunne mõnda investeerimispankurit.

See-eest on olemas sellised portaale Euroopas, kus saab oma uue äriidee jaoks nõu ja investeeringut küsida. Kuulda on, et lähiajal tuleb ka siia kanti selliseid.

USAs muidugi on tehtud lausa lehekülg, kus on erinevate firmade ja investorite vahelised suhted kaardistatud ning neid on võimalik vaadata graafiliselt. Näide eelmisel aastal raketina Google rüppe tõusnud YouTube seostest:
Kirjuta meile, kuidas sina oled leidnud oma uuele äriideele investori.

No comments: