Saturday, March 3, 2007

Virtuaalsed töökeskkonnad alustavatele firmadele

Startivatel ettevõtetel pole tihti mõttekas teha suuri investeeringuid töökeskkonda või elektroonilistesse töövahenditesse. Vähemalt üritatakse selles osas kokkuhoida alguses. Samas on maailmas juba loodud üksjagu täitsa kasutatavaid ja tasuta lahendusi, mida paljud alustavad firmad igapäevaselt kasutavad, et juhtida oma virtuaalseid meeskondi ja tagada mobiilne töö. Tegemist on enamasti veebipõhiste rakendustega, mida saab kasutada üle interneti nii mobiilist kui laua- ja läptop-arvutist.


Mina igapäevaselt kasutan tööväliste projektide ja ajaplaneerimiseks mitmeid selliseid lahendusi. Google Calender on hea viis oma aega jagada JCI meeskondadega ning sõpradega. Skype multichat võimaldab olla kursis vabatahtlike projektide või muude algatustega. Projektijuhtimise vahendeid sai ka ükskord proovitud, ning see polnudki nii ebamugav.

Lisaks tänapäeval väljas juba ka Microsoftil soodsamad emali ja kontoritarkvara paketid ning rakendused alustavatele firmadele. USA-s saab näiteks juba Office Live teenuse nime all ka tarkvara rentida mitte enam osta. Sarnane teenus on olemas ka Goolge'il, mida saab vabalt Eestist kasutada, kuigi tunduvalt väiksema funktsionaalsusega kui tavaline Office.

Igatahes soovitan neid rakendusi proovida ja kasutada, kui võhegi võimalk, sest see annab kindlasti parema töötulemuse kui lihtsalt emailide teel püüda virtuaalseid meeskondi juhtida. Leidsin netist ka ühe artikli, mis kirjeldab

No comments: