Tuesday, April 10, 2007

Millised ettevõtted leiavad töötajaid

Talendikaid inimesi huvitavad suured väljakutsed ja suured eesmärgid. Suured eesmärgid võivad tähendada nii suurt tulu kui ka suuri tegusid.

Talendikad inimesed, keda igaüks tahab enda juurde tööle võtta, soovivad minna koos võitjatega. Samamoodi on neil oluline lööklause suur risk, suur tulu. Sellele vastu võtvad inimesed tahavad suurt väljakutset ja seda täita - risk on suur, kuid tasu samuti, ka karjääri saab teha kiiresti.

Neile meeldib ka võimalus töötada väikeses firmas. Väike firma, mis samas võib tegelikult olla suure firma osa. Suur ettevõtte suudab pakkuda märksa paremat ja kõrgemal tasemel koolitust.

Samuti meeldib nendele maailmapäästmine. See huvitab inimesi, kes tahavad töötada ettevõttes millel on inspireeriv missioon ja mis pakuvad põneva väljakutse seda ka ellu viia. Siin on palju firmasid alates farmaatsiast kuni infotööstuseni.

Ja viimane grupp on elustiil – ettevõtted, mis pakuvad töötajale paindlikkust ja elustiiliga kaasnevat tulu - näiteks sobivat asukohta, et inimene saab elada meeldivas ümbruses.

Seega on ettevõtja elu üha keerulisem – kuidas saada tegusad inimesed enda juurde. Võib küll ütelda, et investeerime masinatesse ja tõstame tööviljakust või loome parema strateegia.

Konkurendid on võimelised strateegia kopeerima hetkega, masinad võivad osta nemadki. Või nagu on ütelnud 24-miljardi dollarilise käibega Honeywelli juht Larry Bossidy: „Päeva lõpuks panustame ikkagi inimestele, mitte strateegiatele.”

No comments: